Externe

O serie de incendii asupra căilor ferate din Germania: poliția ia în calcul un motiv politic

În Germania, în timpul nopții au avut loc o serie de incendii la infrastructura feroviară de pe linia principală dintre Hamburg și Berlin, care au dus la perturbări masive în circulația trenurilor.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 8 septembrie, au izbucnit incendii în trei locuri din nordul orașului Hamburg. Din cauza incendiului au fost grav avariate minele de cabluri.

Incidentele au dus la anularea trenurilor de pe ruta principală de mare viteză dintre Hamburg și Berlin, precum și a trenurilor pe distanțe lungi dintre Hamburg și Rostock.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a declarat că serviciile de trenuri nu vor fi probabil restabilite până sâmbătă dimineața.

Poliția din Hamburg a declarat că anchetatorii cred că incendiile au fost “deliberate” și că a existat un “motiv politic” în spatele infracțiunii. Aceștia au adăugat că anchetatorii caută martori ai infracțiunii.

Ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a calificat vandalismul drept o “formă de terorism”.

“Suntem norocoși că nimeni nu a fost rănit”, a declarat Wissing.

Site-ul web al grupului radical de stânga Indymedia a publicat o scrisoare anonimă în care membri ai grupului revendicau responsabilitatea pentru incidente.

În scrisoare se spunea că este vorba de un protest împotriva “exploatării neocoloniale și a extracției de materii prime care distrug pământul”.

Poliția nu a autentificat încă scrisoarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *