Actualitate

O tânără considerată un simbol al comunităţii LGTB din Turcia a fost găsită moartă la Istanbul

După ce un refugiat homosexual sirian a fost găsit decapitat în centrul metropolei de pe malurile Bosforului, de această dată Hande Kader, un simbol al rezistenţei faţă de anularea unui eveniment Gay Pride la Istanbul, a fost găsită moartă. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Un refugiat sirian homosexual a fost găsit decapitat şi mutilat la Ist…

Cadavrul lui Hande Kader, o tânără prostituată transgender de 22 de ani, a fost găsit pe 8 august, pe o stradă din Istanbul, prezentând urme de mutilare şi arsuri. Membri ai asociaţiei turce Pembe Hayat au declarat pentru publicaţia „Tetu“ că amicii tinerii au avertizat acum câteva zile poliţia în legătură cu dispariţia sa. Ea a fost văzută ultima dată cu o săptămână înainte de a fi găsită moartă, urcând în maşina unui client. Hande a intrat în atenţia opiniei publice la sfârşitul lui iunie 2015, când a fost observată într-o înregistrare video opunându-se tunurilor cu apă mobilizate pentru dispersarea Gay Pride din Istanbul.

De atunci, ea a devenit un simbol al comunităţii LGTB din Turcia. Îngrozite de această crimă, asociaţiile LGTB din Turcia denunţă tăcerea presei oficiale şi fac apel la o manifestaţie de amploare pentru duminică, pentru a cere dreptate. De asemenea, o petiţie a fost lansată pe Change.org pentru a se face lumină în acest caz. Cazul lui Hande Kader aduce aminte de cel al lui Muhammed Wisam Sankari, un refugiat homosexual sirian găsit mutilat şi decapitat pe 4 august în centrul Istanbului.

Tânărul intenţiona să părăsească metropola turcă, unde nu se mai simţea în siguranţă după ce fusese ameninţat cu violul de mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu cuţite, spun amicii săi. Homosexualitatea este legală în Turcia, dar comunitatea gay se plânge frecvent că este discriminată şi hărţuită în această ţară musulmană conservatoare. Potrivit agenţiei de presă independente Bianet, 1993 de persoane transgender au fost asasinate în Turcia din 2008 încoace.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *