Social

O tânără cu dublă cetățenie – documentată de autoritățile de la București: Ar fi încercat să intre în România cu un automobil furat

O tânără în vârstă de 28 de ani, cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României, a fost documentată de autoritățile de la București, după ce s-a constatat că aceasta ar fi încercat să traverseze frontiera României la volanul unui automobil furat, valoarea căruia ar fi de 30 de mii de euro, transmite Deschide.md.

Potrivit Poliției de Frontieră a României, incidentul a avut loc luni, 5 iunie, în jurul orei 18.20 în punctul de trecere Albiţa.  

Tânăra s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autoturism marca Mercedes-Benz, fabricat în anul 2019 și înmatriculat în Suedia. Ulterior, în urma verificărilor, s-au iscat suspiciuni precum că autoturismul ar fi fost furat.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia”, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră a României.

Șoferița a declarat că nu cunoaște despre faptul că mașina a fost furată sau implicată în vreun litigiu. Acesta a mai spus că a  împrumutat mijlocul de transport de la un prieten și că îl utilizează în baza unui contract de comodat.

Pe acest caz, autoritățile române efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul a fost reținut în vederea continuării investigațiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *