Social

O tânără de 18 ani, complicele unui deținut, a sunat de cinci ori la poliție și spunea că o judecătorie din Capitală este minată

Poliția spune că, de la începutul anului, o tânără de 18 ani, complicele unui deținut de 22 de ani din Penitenciarul 13, a sunat de cinci ori la Serviciul Unic de Urgență 112, comunicând despre minarea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Oamenii legii spun că unul dintre apeluri a fost făcut chiar vineri, 7 aprilie, transmite Realitatea.md.

„Astăzi, în jurul orei 11:40, Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani este minată. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar în urma verificării imobilului alerta s-a dovedit a fi falsă. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de poliție a mun.Chișinău, cu suportul angajaților ANP, a fost stabilit organizatorul alertei și complicii acestuia. Acesta s-a dovedit a fi un deținut al Penitenciarului nr.13, în vârstă de 22 de ani, iar complicii acestuia, un deținut de 25 de ani din Penitenciarul nr.15 și o tânără de 18 ani”, se arată în nota informativă.

De asemenea, în acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar tânăra este cercetată în libertate.

Astfel, conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *