Actualitate

O tonă de alcool etilic a fost confiscată de oamenii legii în orașul Briceni. Urma să ajungă în Ucraina

Cazul a fost înregistrat la intrare în orașul Briceni, în urma unui control în trafic. Acționând în baza analizei de risc, angajaţii vamali au semnalizat șoferului unui autoturism de model ”Nissan Patrol”, înmatriculat în Republica Moldova, să oprească pentru verficări.

Urmare a efectuării controlului fizic al unității de transport, inspectorii vamali au depistat, în salonul autoturismului, mai multe recipiente ce conțineau un lichid transparent cu miros specific de etanol.

La solicitarea organului vamal, conducătorul auto, cetățean al Republicii Moldova, nu a putut să prezinte careva acte de proveniență a mărfii. Drept consecință, automobilul a fost escortat la terminalul vamal din orașul Briceni pentru verificări minuțioase. Inspectorii vamali au descoperit circa o tonă de etanol. Alcoolul era depozitat în recipiente din plastic de 10 și 25 litri. Bărbatul în vărstă de 48 ani intenționa să transporte ilegal cantitatea de lichid, ocolind posturile vamale de frontieră.

Marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar conducătorul auto riscă o amendă contravențională în cuantum de 3 mii lei, conform art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *