Constantin Tănase

O umbră tot mai sinistră, Fragment din cartea „Blestemul de a fi”

Cititorului normal nu trebuie să-i explici că unionismul nu poate fi trecut în aceeași listă cu fascismul, extremismul și șovinismul. Ba mai mult, a egala unionismul cu șovinismul, bunăoară, înseamnă a insulta acea parte a populației Republicii Moldova care nutrește sentimentul firesc al neamului românesc.

De aproape două sute de ani, Rusia (țaristă, sovietică, independentă) a promovat o politică brutală de spălare a creierilor basarabenilor, pentru a le „cultiva” altă identitate, altă limbă și altă istorie. Și după declararea independenței R. Moldova, Rusia și-a păstrat controlul asupra „noului stat independent”, conducerile care s-au perindat după 1990 promovând, obediente, aceeași ideologie în frunte cu Voronin, în 2001, propaganda moldovenismului antiromânesc a atins cote paroxistice, ce frizează paranoia.

Toboșarii de curte ai antiromânismului au înălțat ideea de „statalitate moldovenească” la rang de unică și supremă ideologie, contrapunând-o unionismului, acesta fiind echivalent cu …șovinismul și fascismul și fiind declarat un curent criminal, antistatal.

Voronin va rămâne în istorie prin insultele pe care le-a adus României, românilor basarabeni, segmentului democratic al societății moldovene – „boschetari politici”, „fasciști”, „pedofili politici” ș.a.m.d.

El a rămas credincios convingerilor sale și după alianța cu Roșca. Ura față de tot ce este românesc – acesta este „interesul nostru național”, al basarabenilor, în numele căruia a fost creată monstruoasa coaliție „roșu-oranj”? În numele acestui „ideal” Roșca l-a reinstalat în funcție pentru încă patru ani pe acest reprezentant înrăit al ideologiei imperiale rusești.
Cu cât trece vremea, cu atât umbra lui Roșca devine mai sinistră…

Constantin Tănase
16 ianuarie 2006
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *