Actualitate

O uzină din Canada produce peleți din CO2

O instalație de „captare a aerului” devine populară printre ventilatoarele gigantice, care filtrează dioxidul de carbon, absorbind gazul în lichid și transformândul în pelete. Acest fapt determină o nouă încercare de a combate schimbările climatice.

Un proiect a tinerilor antreprenori, susținut de Bill Gates, a construit prima instalație de acest tip în Squamish, Vancouver, care a fost deschisă la nouă octombrie anul curent. Uzina care a costat nouă milioane de dolari, a prelucrat deja zece tone de CO2 din luna iunie, de când și-a început activitatea, scrie qz.com

Există deja construcții care prelucrează granulele de carbon alături de hidrogen, pentru a produce un combustibil ecologic, după metoda explicată în schema următoare:

„Nu suntem primii care se gândesc la realizarea unei astfel de tehnologii”, a spus Adrian Corless, directorul executiv pentru Canadian Press. „Consider că suntem primii care dețin cheia de succes în această tehnologie”, a afirmat reprezentantul companiei.

David Keith, omul de știință de la Universitatea Harvard, a fondat compania Carbon Engineering în 2009 și intenționează să mărească considerabil volumul mărfurilor produse. Carbon Engineering are ca scop construirea unei astfel de uzine până în anul 2017 și să înceapă producerea combustibililor sintetici până în anul 2018. Cea mai mare uzină de acest fel urmează să producă de la 200 la 400 de litri de benzină sau motorină per zi.

Adrian Corless a comentat că uzina este o versiune pilot, dar datorită acesteia, se vor realiza lucrări considerabile la acest fel de tehnologii ecologice. 

„Este foarte important că pentru prima dată cineva a demonstrat că astfel de tehnologii care capturează dioxidul de carbon are potențialul de a intensifica inovațiile în scopul îmbunătățirii climatului și a mediului ecologic”, a explicat bărbatul. Acesta a mai adăugat că combustibilul care urmează să fie produs ar putea fi utilizat de mașini și avioane.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *