Politică

Oameni, tot mai puțini – birocrați, tot mai mulți! Guvernul va angaja 13 adjuncți cu un salariu de 22 mii lei

Guvernul creează 13 funcții noi la nivel de ministere și alte 3 la Cancelaria de Stat, care se vor ocupa de subiectul integrării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Potrivit unui proiect de hotărâre, care urmează să fie supus dezbaterilor, cei 13 angajați vor îndeplini funcția de adjunct al secretarului general de stat și vor ridica, lunar, un salariu de 22 de mii de lei. Pentru realizarea proiectului, din buget se vor aloca, anual, aproape 3,5 milioane de lei.

Cerințele față de candidat sunt: cel puțin 3 ani experiență profesională în domeniu; cunoașterea unei limbi de circulație internațională (nivel C1); abilități de utilizare a computerului.

Proiectul mai prevede instituirea Cabinetului secretarului general al Guvernului. Echipa va fi creată din 3 persoane, iar bugetul pentru aceste funcții este de 600 de mii de lei anual.

„Secretarul general al Guvernului este asistat de un secretar de stat și unul sau mai mulţi secretari generali adjuncţi ai Guvernului. Secretarul general al Guvernului și secretarul de stat deţin funcţii de demnitate publică, iar secretarul general adjunct al Guvernului are statut de funcţionar public de conducere de nivel superior”, se precizează în document.

Noile prevederi vor intra în vigoare, după ce vor fi votate în Parlament și publicate în Monitorul Oficial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *