Actualitate

Oamenii din Donici NU SE LASĂ: Au venit să protesteze în fața Guvernului pentru școala din localitate

Ecaterina Siracov, bunică a doi copii, a spus că autorităţile raionale au decis să închidă şcoala din Donici, iar elevii au fost transferaţi la şcoala din Camencea, situată la 3 kilometri distanţă. Femeia spune că drumul nu este lung, dar e anevoios, cu intersecţii periculoase, iar iarna deseori este blocat din cauza nămeţilor. Femeia s-a plâns şi pe condiţiile de studii la şcoala din Camencea, spunând că pereţii sunt acoperiţi cu mucegai, din cauză că acoperişul nu a fost reparat la timp, şi că există focare de boli transmisibile.

Un părinte, Eudochia Jalbă, a spus că a fost ameninţată la telefon să nu vină la proteste pentru că va fi concediată. „Merg prin sat maşini cu oameni necunoscuţi şi întreabă unde trăieşte un părinte sau altul, câţi copii are şi unde lucrează. Suntem ameninţaţi”, a spus femeia.

Tatiana Vasilachi, mamă a trei elevi, unul dintre care este în scaun rulant, a spus că şi-a cumpărat casă lângă şcoală tocmai pentru ca să-şi poată duce copilul la ore. Transportul care va duce elevii din Donici la Camencea nu este însă adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale.

Un alt părinte a spus că nici şcoala din Camencea nu are suficienţi profesori. „La ei nu este profesor de limba franceză, de limba rusă, de educaţie fizică şi geografie, aşa cum şi la noi. Sunt exact aceleaşi condiţii. Nu înţelegem de ce autorităţile au luat asemenea decizie”, a spus Eugenia Căruntu.

Reamintim că, la 1 ianuarie curent, cinci şcoli din Orhei au fost reorganizate de către autoritatea raională. Este vorba de localităţile Sirota, Şarcani, Pohorniceni, Hulboaca şi Donici.

sursa: ipn

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *