Actualitate

Oamenii legii au împărțit amenzi șoferilor din Bălți după ce i-au prins cu microbuze reutilate și acte în neregulă

"De mult timp lucraţi ilegal? –Nu lucrez ilegal, am avut drum la Bălţi şi am luat nişte călători cu mine. – Câţi pasageri aveţi? -11. –Dar cum se achită, le daţi vreun bon? – Dacă nu am documente, de unde să iau bonuri?".

"Aşa maşina am primit-o. – Nu a-ţi ştiut de dimineaţă că nu aveţi taxometru? –Nu, aşa am primit maşina. – Dar cum eliberaţi bonul? Cum primiţi banii?".

"Voi îi vedeţi doar pe şoferii care uneori nu respectă legea, dar de ce nu-i filmaţi şi pe cei care încalcă mult mai des?".

Călătorii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că au fost opriţi din drum.

"-Şoferul v-a înmânat careva acte pentru achitare, un cec, un bon de plată? – Noi nu dorim să vorbim, suntem din drum, suntem osteniţi şi vrem mai repede să ajungem acasă."

Angajaţii Inspectoratului Fiscal au aplicat amenzi pentru activitate ilegală. "S-a verificat transportul interurban Bălţi-Chişinău, Bălţi-Pelinia, Bălţi-Corlăteni, dar şi transportul care activează în regim taxi în Bălţi", a declarat inspectorul de patrulare, Eugen Munteanu.

"În urma controalelor s-au depistat mai multe cazuri de transportare de pasageri ilicită. Pentru asta şoferii riscă amendă până la 700 de lei. De asemenea, am depistat şi taximetriştii care nu dispuneau de aparat de taxat, care riscă o amendă la 7.000 de lei", a explicat inspectorul fiscal, Alexandru Guţu.

În urma controalelor, poliţiştii au întocmit peste 35 de procese-verbale, iar 19 microbuze reutilate au rămas fără numere de înmatriculare.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *