Actualitate

Oamenii Moldovei: „Facem actele și plecăm mai departe”

Ei nu sunt subiect de titluri bombastice în presă, dar asta nu înseamnă că nu au nimic de spus. Așadar, continuăm rubrica dedicată oamenilor de rând și gândurilor ce-i frământă.

Tatiana, 29 de ani

„În ultimul an am fost în Rusia. Am fost nevoită să plec împreună cu soțul meu, fiindcă aici nu ne găseam de muncă. Eu am lucrat într-un magazin de veselă, iar soțului meu nu i-a prea mers cu lucrul în Rusia, fiindcă l-au cam fraierit cu banii. Iar cei pe care îi câștigam doar eu ne ajungea doar de trăit și nu mai puteam să punem ceva deoparte”.

„De curând ne-am întors acasă și de o lună căutăm de lucru în Chișinău. În anii trecuți am lucrat în domeniul vânzărilor și salariul pe care îl primeam de aproape trei mii de lei era foarte mic. Ne ajungea să plătim doar serviciile comunale. Încălzirea costă 1500 de lei, energia electrică vreo șase sute și alte facturi se adunau. Pentru un trai cât de cât bun, eu am nevoie de minimum cinci mii de lei, dacă e să trăiești cu prețurile de aici”.

„Acum am venit în țară să ne facem actele și plecăm mai departe. Vedeți cum e greu în țară, cu politica și cu prețurile. Soțul meu a fost la muncă în Germania cu câțiva ani în urmă. El spune că acolo e mai ușor decât în Moldova”.

„Cât am fost studentă eram nevoită să lucrez. Acum îmi pare rău pentru că nu am reușit să termin studiile. Dar eu cred că viața nu se oprește aici, Europa ne așteaptă.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *