Social

Oamenii Moldovei: „Noii politicieni au preluat cu îndrăzneală obiceiurile regimului Voronin”

Dmitrii Petrenko, 42 de ani

„Eu demult așteptam să mă prindă cineva pe stradă, să-i trăsnesc o cuvântare (râde). Mi-am făcut studiile la Kiev, la Institutul Relații Internaționale. Am lucrat și la Externe, în Republica Moldova, dar nu am găsit limbă comună cu fostul ministru Nicolae Tăbăcaru, și am plecat. După 2009 nu s-a schimbat nimic. Băieții, noii politicieni, au preluat cu îndrăzneală obiceiurile regimului Voronin: atacuri raider, corupție etc. Integrarea europeană e doar pe hârtie, nu se vede mare lucru, în afară de faptul că putem călători în Europa cu pașaportul biometric. E mișto, dar prea puțin”.

„Businessul mic se află sub o presiune foarte mare. Puterea de cumpărare a cetățeanului simplu a scăzut considerabil, s-au scumpit serviciile comunale, oamenii nu pot să cumpere mai mult decât strictul necesar. Din acest motiv suferă vânzătorii și distribuitorii, cafenelele și magazinele. Din acest motiv, antreprenori fie își închid afacerea, fie se mută în altă țară”.

„Avem o țară foarte frumoasă, de-ar fi un pic mai îngrijită. Iată în Chișinău lipsesc parcările. Aș fi bucuros să plătesc pentru parcare, dar să fiu sigur că banii ajung în bugetul municipal, și nu cum se întâmplă la piață sau la UNIC la așa-zisele parcări unde plătești 5 lei la intrare și portarul îți dă un bilețel de la microbuz sau îți scrie ceva cu mâna pe o hârtiuță”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *