Justiție

Oamenii Moscovei. De ce „doarme” SIS și PG?

Doi pretendenți la postul de bashkan al UTA Găgăuzia au plecat în Rusia ca deputați. Adunarea Populară pretinde că nu știe nimic despre asta.

Doi membri ai Adunării Populare a Găgăuziei, care și-au declarat intenția de a candida la funcția de bașcan, se întâlnesc cu oficiali ruși. Aceștia sunt Viktor Petrov și Serghei Cimpoiș. Niciunul dintre ei nu ar fi autorizat să efectueze vizite în numele APG.

Victor Petrov în Kazan

Viktor Petrov a avut mai multe întâlniri la Kazan, calificând vizita drept una “specială”.

În calitate de membru al Adunării Populare și președinte al mișcării găgăuze Halk Birlii, Petrov s-a întâlnit cu șeful Tatarstanului, Rustam Minnikhanov.

“Am discutat despre consolidarea cooperării strategice între Tatarstan și Găgăuzia, inclusiv despre dezvoltarea relațiilor comerciale și economice, interacțiunea în complexul agroindustrial, medicină și produse farmaceutice, tehnologii informaționale și alte domenii”, a declarat Petrov.

Petrov a mers apoi la Agenția de Dezvoltare a Investițiilor din Tatarstan, unde a declarat că a discutat despre dezvoltarea parteneriatului economic dintre Tatarstan și Găgăuzia și despre implementarea inițiativelor comune de investiții.

Viktor Petrov a avut apoi o întâlnire oficială cu Albert Khabibullin, președintele Comitetului Consiliului de Stat din Tatarstan.

“În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitățile de extindere a cooperării interparlamentare între Consiliul de Stat al Republicii Tatarstan și Adunarea Populară a Găgăuziei, care vizează dezvoltarea inițiativelor sociale și economice”, a scris Petrov.

Albert Khabibullin a declarat că propunerile făcute de partea găgăuză (așa cum l-a numit el pe Viktor Petrov) vor fi înaintate președintelui Consiliului de Stat, Farid Mukhametshin, în viitorul foarte apropiat.

Petrov îi consideră pe moldoveni cretini și spune că: “Vizita nu are legătură cu campania mea politică”

Unde este SIS-ul? Unde este PG? De ce autoritățile R. Moldova tolerează politicienilor cu oficiali ai unu stat terorist?

Sursa Nokta.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De cînd dorm toți angajații În direcția dată.
    Statul acum, înțelege că este nevoie de un regiment întreg pentru a combate și depista tiritoare și trădători de țară pentru bani lui Putin murdari de sînge de oameni nevinovați.

  2. Mai devreme sau mai tarziu tot o sa explodeze ciulamaua in Gagauzia. E doar o chestie de timp. Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *