Moldova

Oazu Nantoi: Eu recunosc o singură Mare Adunare Națională, cea de la 1 decembrie 1918, când s-a unit Transilvaniei cu România

Potrivit acestuia, o bună șansă în acest sens, ar fi să pună presiune asupra clasei politice, astfel ca viitorul președinte al țării să nu fie „asul din mâneca escrocilor politici”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Interpol” la postul de televiziune TV7, transmite evz.md.

Totodată, Nantoi este de părerea că această platformă trebuie să formuleze o listă scurtă și clară de revendicări privind distrugerea elementelor statului captive: „Platforma civică trebuie să inițieze niște consultări naționale cu implicarea societății civile, cercurilor largi, intelectualilor, și să nu admitem ca următorul președinte să fie asul din mâneca escrocilor politici. Ca acesta să fie totuși un președinte care să aibă o susținere din partea societății, să fie cunoscut de societate și să fie un actor activ. Dacă în societate se pornește o campanie, societatea realizează niște sondaje și spune că iată persoana „x” este dorită de societate – atunci încep acțiunile de exercitare a presiunilor civilizate, corecte asupra clasei politice”. În opinia lui Nantoi, clasa politică este fricoasă, iar dacă societatea este coerentă, suficient de dură și are un mesaj foarte clar și articulat, politicienii vor ceda: „Aceasta, din păcate, a lipsit atunci când Platforma civică a anunțat o listă de revendicări. Trebuie să bați într-un punct și să ai o logică, o consecvență”.

În același timp, Oazu Nantoi consideră că denumirea de ”Mare Adunare Națională” adoptată de Platforma DA pentru manifestație este improprie: ”Eu recunosc o singură Mare Adunare Națională, cea de la 1 decembrie 1918, când s-a unit Transilvaniei cu România”.

Amintim că Oazu Nantoi a fost printre membrii fondatori ai Platformei civice ”Demnitate și Adevăr”, dar a părăsit organizația pentru a adera la Partidul Popular European, creat de fostul premier Iurie Leancă.

Sursa: evz.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *