Internațional

Obama cere Ucrainei să-și continue reformele economice pentru îndeplinirea angajamentelor față de FMI

În timpul unei scurte întâlniri cu prim-ministrul ucrainean Arseni Iațeniuk, care a avut de de asemenea o întâlnire cu vicepreședintele Joe Biden, Obama a salutat programul "ambițios" de reforme economice prezentat de Kiev, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de AFP.

"Președintele și vicepreședintele au salutat de asemenea… poziția clară a guvernului (ucrainean) împotriva măsurilor populiste ce ar risca să slăbească stabilitatea financiară a Ucrainei", a adăugat executivul SUA.

"Liderii au convenit asupra importanței pentru Ucraina de a adopta reforme suplimentare, în special în domeniul energiei", adaugă comunicatul.

În prag de faliment după mai mult de un an de război civil, Ucraina a beneficiat în martie din partea FMI de o linie de credit de 17,5 miliarde de dolari pe patru ani.

Președintele american și-a reafirmat de asemenea "sprijinul ferm" față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, amintind că intenționează să mențină sancțiunile împotriva Rusiei atât timp cât ea nu-și respectă toate angajamentele luate în cadrul acordurilor de la Minsk.

Țările occidentale acuză Kremlinul că înarmează rebeliunea din estul Ucrainei și a desfășurat acolo trupe regulate, acuzații respinse de Moscova.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *