Externe

Obama reafirmă necesitatea de a primi refugiați

În cadrul unei vizite la Fundația pentru Demnitatea Copiilor, la Kuala Lumpur, președintele american s-a așezat în genunchi pentru a vorbi cu copii cu vârste cuprinse între șapte și nouă ani, majoritatea proveniți din rândul minorității Rohingya persecutată în Myanmar, despre desenele și viitorul lor.

Acești copii "sunt asemenea copiilor noștri, merită iubire, protecție, stabilitate și educație", a declarat Obama. "Ei merită protecția și sprijinul lumii", a adăugat el.

"Înveți engleză?", a întrebat Obama o fetiță, după ce a dat mâna cu ea. "Lucrezi din greu", a constatat el.

Mai târziu, el a afirmat că acești copii precum fetița respectivă "sunt chipul nu doar al refugiaților din Myanmar, ci și al copiilor sirieni și irakieni".

"Când le vorbeam, ei desenau și făceau exerciții de matematică. Nimic nu îi deosebea de copiii din SUA", a explicat el.

Peste 25 de state americane, din cele 50 câte numără SUA, au anunțat că nu vor accepta refugiați sirieni după atentatele jihadiste care s-au soldat cu 130 de morți la Paris, în special după apariția informației că unul dintre kamikaze a ajuns în Europa prin Grecia cu un pașaport sirian — care era, de fapt, al unui soldat sirian mort de mai multe luni.

Partidul Republican, care controlează Congresul, susține această poziție. Președintele Barack Obama afirmă însă că aceasta este împotriva valorilor Americii și îi acuză de isterie pe republicani. El insistă, în schimb, ca acești refugiați să fie primiți în SUA.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *