Culinar.md

Obiceiuri sănătoase şi soluţii ecologice

Tigăi şi oale „verzi”
Nu-ţi contamina mâncarea cu toxinele eliminate de tigăile din aluminiu. Alege un set din oţel inoxidabil sau teflon. E soluţia cea mai bună pentru a folosi mai puţine grăsimi la preparare.

Fără şervete de hârtie

Foloseşte şervetele din pânză colorată pe care le poţi spăla. Vei ajuta astfel la salvarea pădurilor.

Pungi de gunoi biodegradabile
Când cauţi prin rafturile supermarketurilor, uită-te după sacii de gunoi reciclabili. Astfel, te vei simţi mai puţin vinovată de „gunoiul” tău!

Pungile de hârtie
Renunţă la cele din plastic şi înlocuieşte-le cu pungi din hârtie reciclată sau din pânză ecologică. Acestora nu le trebuie între 20 şi 1000 de ani pentru a se degrada şi nici nu emit gaze toxice în timpul arderii.

Spaţiile de depozitare
Alege-le pe cele confecţionate din bambus, răchită sau trestie. Bucătăria ta va avea astfel un aspect mai exotic!

Electrocasnice economice
Data viitoare când mergi la cumpărături alege frigiderul, maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe numai din clasa A consum de energie.

O marcă de produse în care poţi să ai încredere
Caută în oraşul tău magazinele specializate în produse ecologice şi verifică în care dintre acestea poţi avea încredere că îţi livrează cele mai bune produse.

Dacă vei avea toate aceste aspecte în vedere, atunci cu siguranţă vei reuşi să fii mulţumită de faptul că vei aduce şi tu o contribuţie la o viaţă mai sănătoasă şi mai ecologică.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *