Sănătate

Obiceiuri zilnice care te balonează

Iată la ce obiceiuri zilnice ar fi bine să renunţi ca să nu mai fii balonată:

1. Mestecatul gumei
Încearcă să renunţi la acest obicei dacă ai constatat că te balonezi foarte rău după-amiaza ca să vezi ce efecte va avea asupra sistemului tău digestiv.

Potrivit medicului nutriţionist Bonnie Taub-Dix, mestecatul gumei generează înghiţirea unei cantităţi de aer, iar intestinele tale se umflă. De asemenea, chiar şi gumele fără zahăr conţin sorbitol, o substanţă care cauzează o grămadă de probleme în stomac, de la balonare până la gaze intestinale.

2. Mănânci foarte repede
Este un obicei care nu-ţi face deloc bine şi generează cu siguranţă balonare. Trebuie să mănânci încet şi să mesteci foarte bine fiecare îmbucătură, deoarece tocmai acest lucru te va ajuta să digeri mai uşor alimentele şi să nu te confrunţi cu disconfort digestiv toată ziua.

3. Îţi place să bei cu paiul
Acest obicei nu ajută deloc sistemul digestiv, deoarece de fiecare dată când sorbi cu paiul înainte de băutură ajunge o cantitate de aer în gură pe care o înghiţi, explică specialistul. Aşa că data viitoare încearcă să eviţi paiul şi consumă băuturile direct din pahar/cană/sticlă obişnuită.

4. Te trezeşti balonată din bună dimineaţă
Înseamnă că sforăi sau dormi cu gura deschisă, explică specialistul care avertizează asupra faptului că foarte multe persoane care suferă de apnee în somn au şi probleme cu balonarea.

5. Consumi prea multe fibre
Dacă măreşti brusc cantitatea de fibre din alimentaţia ta există riscul să te balonezi constant.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.