Politică

Obiectiv moldo-român: Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene către anul 2019

Premierul Leancă a spus că este sigur că frontierele UE se vor extinde şi mai mult spre est în următorii 4-5 ani, iar acest lucru va fi posibil cu ajutorul partenerilor europeni şi români. Premierul a accentuat necesitatea continuării reformelor justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. De asemene, a spus că, cel târziu către 26 august anul curent, gazul românesc va trece Prutul.

Premierul român, Victor Ponta, a declarat că liberalizarea regimului de vize este încă un pas al Republicii Moldova spre UE şi că îşi doreşte ca, spre anul 2019, să nu mai existe nicio graniţă între România şi Moldova. Tot, către 2019, premierul român speră ca Republica Moldova să fie parte a Uniunii Europene. Oficialul de la Bucureşti a mai spus că România va fi alături de Republica Moldova în parcursul său către UE. „Vremurile nu vor fi uşoare, dar când nu eşti singur este mai uşor să treci peste greutăţi. Le doresc generaţiilor viitoare să nu aibă frontiere şi vize care să-i despartă de UE”, a spus Victor Ponta.

Iurie Leancă şi Victor Ponta s-au întâlnit la Sculeni, pentru a marca eliminarea vizelor europene pentru cetăţenii moldovenei.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *