Actualitate

Observații Promo-LEX din Chișinău și Bălți: Persoane neautorizate în secțiile de votare și transportarea ilegală a alegătorilor

„S-a mai semnalat un caz de obstrucționare a procesului de votare liberă, astfel un observator din partea unui concurent electoral a încercat să intimideze un observator Promo-LEX. La fel, avem aceleași cazuri cu numărul mic de sigilii. Au fost depistate 6 cazuri de prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare. Totodată, în acest interval de timp au fost 3 cazuri de agitație electorală în apropierea secției de votare din Chișinău și Bălți. Sunt alte 2 cazuri de transportare ilegală a alegătorilor, iarăși în Jora de Mijloc. Sunt și 13 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot. De multe ori funcționarii electorali au intervenit și aceste imagini au fost șterse din telefoane”, a precizat el.

În același timp, Postica a comunicat și despre o ilegalitate cu privire la adresele alegătorilor. „Au fost semnalate 27 semnale de incorectitudine dintre adrese din listele electorale. De foarte multe ori, lumea încerca să-și exprime nemulțumirea sau încerca să scrie contestații. La secția de votare nr.87 din Chișinău, o persoană a dorit să scrie o contestație, iar președintele biroului electoral a refuzat să primească contestația”, a declarat Postica. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *