Internațional

Obstacol în calea dezvoltării continentului: Circa 400 mln de persoane NU au acces la apă potabilă în Africa

"Noi trebuie să fim cu toții conștienți că furnizarea de apă potabilă și sanitație pentru populațiile noastre (…) reprezintă impulsionarea dezvoltării continentului nostru", a remarcat Duncan în deschiderea unei reuniuni panafricane consacrate apei și sanitației.

Potrivit acestuia, consecința unei astfel de situații este că "peste 70% dintre paturile de spital din Africa sunt ocupate de persoane care suferă din cauza unor boli evitabile, legate de calitatea apei și de sanitație". Într-un raport publicat în 2012, ONG-ul "Save the Children’ evalua la 450 de milioane numărul copiilor amenințați de malnutriție în următorii cincisprezece ani. Aproximativ 2,6 milioane mor în fiecare an din această cauză, conform ONG-ului.

Apa nepotabilă, ce le poate provoca boli fatale copiilor, este unul dintre principalii factori care cauzează malnutriția. ‘Această lipsă limitează deplina valorificare a potențialului uman din Africa’, a explicat Duncan, în condițiile în care continentul va găzdui ‘de 25% din populația mondială în 2050, adică 2,4 miliarde de locuitori’.

Menționăm că, Organizată de Asociația Africană pentru Apă (AAE), reuniunea de la Abidjan aduce laolaltă până joi 20 februarie, 1.200 de profesioniști proveniți din 40 de țări. Repartizarea defectuoasă a apei și problemele de infrastructură împiedică accesul la această resursă, cu toate că ea este prezentă într-o cantitate suficientă în Africa, ce dispune de 5.400 miliarde de metri cubi de apă în pânzele sale freatice, a afirmat pentru AFP Sylvain Usher, secretar general al AAE.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *