Politică

Obținerea statutului de candidat pentru aderare la UE pentru R. Moldova, printre principalele realizări ale Guvernului Gavrilița: Raportul de activitate pentru anul 2022 va fi transmis Parlamentului

Printre principalele realizări ale Guvernului Gavrilița se numără obținerea de către Republica Moldova a statutului de candidat pentru aderare la UE. De asemenea, în timp ce a gestionat mai multe situații excepționale, Executivul a reușit să demareze reforme structurale importante, care țintesc transpunerea modelului european de dezvoltare și creșterea standardelor de viață în Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

Reușitele sunt fixate, împreună cu indicatori economici, reforme și inițiative sectoriale, în raportul de activitate pentru anul 2022-2023 finalizat de Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița care urmează a fi remis Parlamentului.

„Pentru asigurarea principiului transparenței în procesul decizional, toate cele 55 de ședințe ale Guvernului au fost organizate și desfășurate cu respectarea tuturor prevederilor cadrului normativ în vigoare. Niciun proiect de act normativ nu a fost supus aprobării Cabinetului de miniștri decât după parcurgerea tuturor procedurilor legale. Mai mult, Guvernul Gavrilița a fost singurul guvern de până acum care a publicat formele finale ale actelor normative, de regulă, cu o săptămână înainte de adoptare”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit Legii cu privire la Guvern, Executivul este obligat să prezinte Parlamentului raportul anual de activitate până în luna aprilie. În acest an, raportul a fost finalizat mai devreme, urmare a demisiei prim-ministrei Natalia Gavrilița.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *