CSI / Rusia

Occidentul urmărește o conviețuire pașnică cu Moscova. Raportul lui Nemțov nu poate schimba mare lucru

Cu toate acestea, serviciile din Occident au surse mult mai multe decât cele ale lui Nemțov, astfel, europenii dețin mai multe informații și mai credibile decât a colectat opozantul rus ucis în centrul Moscovei, susține analistul politic Andrei Piontkovskii.

Raportul în sine este util, dar mai degrabă pentru societatea rusă decât pentru Occident, pentru care aceste fapte sunt deloc necesare. Da, tehnic acesta insistă asupra retragerii trupelor și de a restabili controlul asupra frontierei, dar în același timp împinge Ucraina către iluzia de a restabili integritatea teritorială chiar înainte ca această problemă și conflict să fie soluționat.

Astăzi Occidentul este dispus să utilizeze orice cale pentru a evita orice confruntare cu Rusia, care nu este deloc necesară europenilor, economic vorbind. Aceasta este situația la acest moment. Iată de ce Occidentul poartă discuții și negocieri cu Kremlinul privind conviețuirea pașnică. Iar raportul lui Nemțov nu va reuși să influențeze poziția europenilor.

Boris Efimovici Nemțov (n. 9 octombrie 1959, Soci – d. 27 februarie 2015, Moscova) a fost un politician din Rusia, fondator al mișcării politice „Solidarnosti”, copreședinte al Partidului Republican din Rusia de orientare liberală, membru al Comitetului de coordonare a opoziției politice din Rusia, deputat al Dumei regionale din Iaroslavl.

Nemțov a fost doctor în științe fizico-matematice, specialist în fizica plasmei. La sfârșitul anilor ’80 a susținut mișcarea regională condusă de A.D. Saharov. A fost ales deputat al Congresului deputaților poporului din Federația Rusă. Ulterior a fost deputat al Parlamentului rus (Duma de stat), primul guvernator al orașului Nijnii Novgorod.

În anul 1997 a fost ministru al combustibililor din Federația Rusă, ulterior prim-vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, membru al Consiliului Securității din Federația Rusă (1997-1998). Din anul 2003 a fost consilier netitular al președintelui Ucrainei Victor Iușcenko.

Locul unde a fost omorât Boris Nemțov

Pe 27 februarie 2015, la ora 23:31 (GMT+3, ora locală), mergând împreună cu fotomodelul ucrainean Anna Durițkaia pe podul Bolșoi Moskvorețkii la mai puțin de 200 m de Kremlin, Boris Nemțov a fost împușcat de patru ori în spate cu un pistol Makarov. Uciderea sa a avut loc cu câteva zile înainte ca el să ia parte la un marș de protest contra implicării Rusiei în Războiul din Donbas și a crizei financiare din 2014–15 din Rusia. Pe 10 februarie 2015, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de asasinat, Nemțov a spus că îi este frică că va fi ucis de Putin.

sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *