Externe

Oceanele Atlantic şi Pacific vor fi legate de o investiție de 40 de miliarde de dolari (FOTO)

Traseul canalului, cu o lungime de 172 mile (278 kilometri), între vărsarea râului Brito în Pacific şi cea a râului Punto Gorda în Marea Caraibilor, a fost propus de directorii HK Nicaragua Canal Development Investment (HKND), cu sediul în Hong Kong.

Canalul ar traversa lacul Nicaragua, cel mai mare din America Centrală, şi va avea o lăţime variind între 230 şi 520 de metri, în timp ce adâncimea va fi de 27,6 metri, a afirmat Dong Yunsong, unul dintre inginerii HKND.

Ruta avizată de comisie ar putea fi modifcată în urma studiilor privind impactul social şi cel asupra mediului, dar acestea ar trebui să se încheie pe parcursul acestui an, astfel încât să permită începerea lucrărilor în decembrie, a declarat Telemaco Talavera, unul dintre membrii comisiei.

Proiectul prevede finalizarea lucrăririlor în 2019 şi darea în folosinţă în 2020. Canalul plănuit de Nicaragua ar fi de pest trei ori mai lung decât Canalul Panama, de 48 de mile (77 de kilometri).

Canalul costă de patru ori cât PIB-ul statului sud-american

Canalul din Nicaragua ar urma să fie de patru ori mai lung decât cel din Panama

Ideea unui canal navigal în Nicaragua a apărut încă din 1825 şi a fost reluată şi în anii trecuţi.

Reamintim că, în 2012, peste 14.500 de vase au traversat canalul central-american, în scădere cu 0,9% faţă de anul anterior. În ceea ce priveşte cantitatea de marfă transportată, aceasta s-a ridicat la circa 218,1 milioane de tone, cu 1,9% mai puţin decât în 2011, potrivit raportului financiar pe 2012 al administratorului.

Canalul asigură 10.000 de locuri de muncă, iar de la inaugurare şi până în prezent a fost tranzitat de circa un milion de vase.

sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *