Actualitate

OCUPANȚII ÎN VIZITĂ DE LUCRU: Mașinile Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău trec FĂRĂ PROBLEME așa-numita „vamă nistreană”

Dacă toate maşinile cu numere diplomatice sunt supuse unor verificări riguroase la intrarea în regiunea transnistreană, în cazul celor rusești procedura se simplică prin scutirea automobilelor care aparţin Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău de orice control. Acestea sunt întâmpinate şi petrecute cu onoruri.

În imaginile surprinse de echipa PublikaTV se observă că maşina Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare a stat minute în şir la linia administrativă, până când au fost verificate actele şoferului. La fel s-a întâmplat cu automobilul care aparţine Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

Totuși, maşina cu numere diplomatice ale Ambasadei ruse în Moldova a fost tratată cu totul diferit. Nu doar că nu a fost oprită, dar și „aşa-numiţii vameşi transnistreni au stat în poziţie de drepţi, cu mâna la chipiu, cât timp maşina a trecut nestingherită prin post”, transmite publika.md.

Reprezentanţii Tiraspolului nu au comentat deocamdată prin ce se explică acest tratament selectiv.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *