CSI / Rusia

Ocupanții ruși au închis Instagram și YouTube în regiunea Herson

Autoritățile militare instaurate de armata rusă înorașul ucrainean Herson au trecut la noua etapă de rusificare a regiunii. Rețelele sociale Youtube și Instagram au fost interzise pe teritoriul aflat sub controlul temporar al ocupaniților ruși.

Anunțul a fost făcut de așa numitul purtător de cuvânt al administrației de ocupație din Herson, Serghei Moroz, conform agenției de presă unn. Acesta a declarat, într-un mesaj video postat pe canalul său de Telegram, că locuitorii regiunii nu mai au acces la rețelele sociale: „La noi, câteva zile în urmă, au fost închise platformele Instagram și Youtube, acum nu mai avem acces la ele. Dar nu-i nimic, totul este în regulă, ne descurcăm și fără ele”.

Încă de la sfârșitul lunii martie, Instagram și Youtube au fost interzise în Rusia, după ce un tribunal din Moscova a declarat Youtube și Meta „organizații extremiste”. Noua decizie a forțelor de ocupație vine după un șir lung de decizii care au rolul de rusificare a regiunii Herson. Anterior, rușii au introdus sitemul hibrid de plăți, ucrainenii putând plăti atât în hrivne (moneda națională a Ucrainei), cât și în ruble, urmând ca până în toamna anului 2022 plățile să fie făcute exclusiv în ruble. 

De asemenea, rușii au obligat locuitorii regiunii să folosească prefixul telefonic +7, aferent Federației Ruse.

De asemenea, în orașul ucrainean Herson, posturile de televiziune ucrainene au fost bruiate complet, iar singura sursă de „informare” a ucrainenilor au rămas posturile publice de televiziune din Rusia.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.