Război

Ocupanții ruși au lansat 13 raiduri cu rachete și 64 de lovituri aeriene în 24 de ore, peste 30 de ciocniri pe front – AFU

Peste 30 de confruntări militare au avut loc pe linia frontului în ultimele 24 de ore. Inamicul a lansat 13 rachete și 64 de lovituri aeriene și a efectuat peste 50 de bombardamente cu lansatoare multiple de rachete atât împotriva pozițiilor trupelor ucrainene, cât și a obiectelor civile ucrainene. În plus, ocupanții ruși au atacat 20 de drone kamikaze Shahed-136/131, dintre care 16 au fost distruse de mijloacele de apărare aeriană. Acest lucru a fost raportat astăzi, 9 septembrie, în Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Mai mult de 50 de localități din regiunile Cernihiv, Sumy, Harkov, Luhansk, Donețk, Zaporojie și Kherson au fost sub tirul artileriei rusești.

În direcțiile Seversk și Slobozhanskyi, armata rusă continuă să dețină grupuri de trupe pentru a acoperi frontiera de stat și desfășoară activități active de sabotaj în zonele de frontieră pentru a împiedica transferul trupelor ucrainene în direcții amenințătoare.

În direcțiile Kupyansk, Limansk și Bakhmut, inamicul nu renunță la încercările de a străpunge apărarea Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele Sinkovka, Novoegorovka, Orekhovo-Vasilievka și la sud-est de Dibrova, precum și de a recâștiga controlul asupra pozițiilor din zonele Kleshchyivka, Andreevka și Kurdyumovka.

“Pentru a reface pierderile irecuperabile, rușii continuă să transfere rezerve în direcțiile de mai sus, să completeze grupurile de asalt în principal pe seama prizonierilor”, – se arată în informarea GSH al AFU.

În direcțiile Avdiivka, Maryinka și Shakhtersk, forțele de apărare au inițiativa, continuă să preseze inamicul, să efectueze operațiuni de asalt și să recucerească teritoriile metru cu metru.

Apărătorii ucraineni mențin cu succes apărarea în apropiere de Avdeevka și Maryinka, unde, pe parcursul zilei, inamicul a făcut mai mult de 10 încercări nereușite de a disloca unitățile ucrainene de pe pozițiile lor.

În plus, toate atacurile inamicului în zonele Novokalinovo, Krasnogorovka și Prechistovka din regiunea Donețk s-au soldat cu pierderi semnificative pentru ocupanții ruși, atât în efective, cât și în echipamente.

În direcția Melitopol, forțele de apărare ucrainene își continuă operațiunea ofensivă, provocând forțelor ruse pierderi semnificative în efective și echipamente și forțând inamicul să se retragă de pe pozițiile lor.

La rândul său, inamicul redistribuie cele mai capabile unități din forțele aeropurtate în această direcție și încearcă să își recupereze poziția pierdută. Astfel, forțele de apărare ucrainene au respins mai mult de 10 astfel de încercări în zona Rabotino din regiunea Zaporizhzhya.

În direcția Kherson, apărătorii ucraineni continuă să mențină pozițiile capturate pe malul stâng al Niprului, să ducă un război de contra-baterie, să distrugă depozitele de muniții și să învingă cu succes spatele inamicului.

În ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare ucrainene a efectuat nouă lovituri asupra unor zone în care personalul concentra arme și echipamente militare, asupra unui post de comandă și asupra unei poziții a unui sistem rusesc de rachete antiaeriene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *