CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ocupanții ruși au lovit cu rachete portul din Odesa: Cel puțin o persoană a decedat

Rusia a lovit infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa într-un atac cu rachete din timpul nopții, ucigând un agent de securitate și avariind un terminal de marfă, a declarat joi, 27 iulie, guvernatorul regiunii, informează Reuters și Hotnews.

Portul Odesa din Ucraina, zonă cheie pentru acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră, a fost atacat de Rusia imediat după expirarea înțelegerii.

Porturile din Odesa au fost ținte regulate ale atacurilor rusești de când Moscova s-a retras săptămâna trecută din inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, acordul negociat de Turcia și ONU care a permis exportul de cereale ucrainene din porturile din Odesa timp de aproape un an.

Guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, a declarat că Rusia a tras rachete Kalibr asupra unui port de pe un submarin din Marea Neagră. De asemena, el a spus că o clădire de securitate a fost distrusă și două mașini au fost avariate.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că nu au fost capabile să doboare rachetele Kalibr, deși au declarat că au doborât opt drone în timpul nopții în alte regiuni din Ucraina.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, a declarat că o furtună din timpul nopții a ajutat Rusia în acest atac.

„Inamicul a profitat de condițiile meteorologice și a lansat racheta în timpul tunetelor și al vântului și la o înălțime extrem de mică pentru a face mai dificilă reperarea lor”, a spus Humeniuk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *