ExterneRăzboi

Ocupanții ruși continuă să bombardeze orașul Harkov pentru a bloca forțele ucrainene în alte regiuni

Rusia continuă să bombardeze constant pe frontul Harkov din nord-estul Ucrainei pentru a bloca forţele de apărare ucrainene şi a preveni utilizarea lor în contraatacuri în alte regiuni, a declarat vineri, 19 august, Ministerul Apărării britanic, informează Reuters cu referire la Agerpres.

Oraşul Harkov, situat la circa 15 km de liniile frontului, a fost bombardat constant de la începutul războiului de către ocupanții asupra Ucrainei deoarece se află în raza de acţiune a celei mai mare părţi a artileriei ruse, precizează un buletin zilnic al serviciilor de informaţii britanice.

17 persoane au fost omorâte şi alte 42 au fost rănite în două atacuri ale armatei ruse în Harkov, al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, miercuri şi joi, a anunţat guvernatorul ucrainean al regiunii, potrivit sursei citate.

În continuare, Rusia neagă că ar ţinti în mod deliberat civili în ceea ce ea califică drept ”operaţiune militară specială” pentru ”denazificarea” ţării vecine şi protejarea comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *