CSI / RusiaRăzboi

Ocupanții ruși continuă să îi terorizeze pe lucrătorii centralei nucleare de la Zaporojie. „După ce i-au bătut, militarii i-au dus într-o direcție necunoscută”

Ocupanții ruși și-au intensificat represiunile împotriva lucrătorilor centralei nucleare de la Zaporojie. Mai mulți angajați au fost bătuți și duși în direcții necunoscute, în timp ce alții au fost închiși în subsolul clădirii, informează compania ucraineană Energoatom.

„Ieri, 8 decembrie, soldații ruși au pătruns în încăperea în care se află Departamentul de Programe Sociale a centralei nucleare Zaporojie, și l-au bătut foarte tare pe șeful departamentului, Alexei Trubenkov și pe adjunctul acestuia, Iuri Androsov, în prezența celorlalți angajați. După ce i-au bătut, militarii i-au dus într-o direcție necunoscută”, se arată în mesajul companiei, transmite Realitatea.md.

Potrivit Energoatom, rușii l-au reținut și aruncat în subsol pe șeful de tură al centralei, Konstantin Beiner, care este direct responsabil de siguranța nucleară și radiologică.

„Prin astfel de acțiuni, rușii încearcă să obțină loialitatea personalului centralei, să mărească numărul de transferuri de muncitori către falsa „Organizație de Operare a Centralei Zaporojie”, condusă de Rosatom, și să-i raporteze lui Putin despre sprijinul personalului ucrainean pentru acțiunile teroriste ale Rusiei”, subliniază compania energetică.

Energoatom a făcut încă o dată apel către Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi și către întreaga comunitate mondială să facă tot posibilul pentru a elibera lucrătorii centralei din captivitatea Rusiei.

De mai multe luni, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în zona centralei, care au avariat clădiri, amenințând să producă un accident nuclear. După ce a fost ocupată de soldații Kremlinului, centrala a fost forţată de mai multe ori să funcţioneze pe baza generatoarelor de rezervă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *