Externe

Ocupanții ruși vor căderea ultimului zid de protecție a Odesei. Nikolaev, atacat cu rachete

Regiunea Nikolaev din Ucraina, care ține piept invaziei ruse spre Odesa, este atacată masiv cu rachete. În urma ultimei ofensive, care a avut loc în dimineața de 18 mai, o persoană a fost rănită, scrie Realitatea.md.

Explozia provocată de căderea rachetei a cauzat și un incendiu într-un sector rezidențial privat, informează Hromadske. Din fericire, pompierii au reușit localizarea și lichidarea lui rapidă.

Astfel, conform responsabililor locali, militarii ruși deschid regulat focul asupra localităților din regiunea Nikolaev. În urma unui atac produs pe 16 mai au fost rănite 13 persoane, majoritatea civili, iar în spitalele locale sunt internați 177 de pacienți.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse se concentrează acum pe menținerea frontierelor ocupate. Forțele de apărare ucrainene a dislocat trupe pentru lovituri asupra armatei inamice care încearcă să rupă protecția regiunii Nikolaev.

Conform prognozelor anterioare ale oficialilor de la Kiev, trupele ruse pot ajunge la Odesa, dar și în Transnistria doar dacă va cădea regiunea Nikolaev. Trupele ucrainene care se află acolo încearcă să descurajeze ofensivele și să protejeze apropierea rușilor către localitățile de la hotar.

Chiar dacă nu au ajuns încă în Odesa, ocupanții ruși trimit rachete în regiune. Aceștia susțin că atacă obiective militare, deși în urma loviturilor au de suferit clădiri rezidențiale și infrastructura turistică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *