CSI / RusiaExterne

Odesa, în PERICOL! Noi detalii despre planurile rușilor în Ucraina, dezvăluite de Ministerul britanic al Apărării

Ministerul britanic al Apărării a dezvăluit noi detalii despre planurile rușilor în Ucraina. Potrivit instituției, trupele lui Putin vor să preia controlul în regiunea Mării Negre, scrie Realitatea.md.

Ocupanții ruși ar urma să se focuseze pe ocuparea orașelor Herson, Mariupol și Odesa. Responsabilii mai menționează că printre ținte se numără nu doar obiective civile, ci și militare, de exemplu școli, spitale și proprietăți rezidențiale, iar motivul pentru care acestea sunt atacate ar fi dorința Rusiei de a slăbi Ucraina și potențialul ei.

„În ciuda operațiunilor terestre ale Rusiei care se concentrează asupra estului Ucrainei, loviturile cu rachete continuă în toată țara, deoarece Rusia încearcă să împiedice eforturile de aprovizionare a Ucrainei”, susține Ministerul Apărării de la Londra.

Precizăm că în rapoartele anterioare oficialii britanici din domeniul Apărării susțineau că militarii ruși sunt slăbiți, iar din cauza sancțiunilor, Kremlinul nu va putea să își recapete potențialul o perioadă îndelungată.

De asemenea, responsabilii punctau că de vină pentru înfrângerile lui Putin în Ucraina sunt planificările strategice ineficiente și echipamentul vechi din dotare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *