ActualitateExterne

Ofensiva de la Harkov – Rusia aruncă în luptă Grupul de Forțe Nord

Forţele ruse desfăşoară operaţiuni ofensive relativ limitate de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au continuat să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate, anunţă Institutul pentru Studiul Războiului, potrivit www.monitorulapararii.ro.

Dimensiunile raportate ale elementelor ruseşti angajate în aceste operaţiuni limitate şi ale grupării de forţe ruse desfăşurate de-a lungul graniţei în nord-estul Ucrainei indică faptul că forţele ruse nu desfăşoară o operaţiune la scară largă pentru a învălui, încercui sau ocupa oraşul Harkov în acest moment.

Forţele ruse au lansat operaţiuni ofensive de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov înainte de a finaliza aducerea Grupării de Forţe Nordice la puterea finală planificată şi au angajat până acum doar o cantitate limitată de putere de luptă pentru operaţiunile ofensive din zonă.

Forţele ruse vor introduce probabil rezerve pentru a intensifica operaţiunile ofensive în curs de desfăşurare în zonă în zilele următoare, dar forţele ruse nu au forţa de muncă necesară pentru a încerca o operaţiune ofensivă la scară largă pentru a încercui, încercui sau ocupa oraşul Harkov, potrivit tuturor rapoartelor disponibile.

Ucraina avea deja o linie a frontului destul de mare, de aproape 1.000 de km în cele patru regiuni unde se duc lupte de peste doi ani: Doneţ, Luhansk, Zaporojia şi Herson. Dacă Rusia măreşte al doilea front şi-l uneşte cu primul, linia de contact, cu regiunea Harkov, este deja de 1.300 km şi poate ajunge la aproximativ 2.000 km dacă luptele se vor extinde şi în regiunile Sumi şi Cernihiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *