Externe

Oficial al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică a venit la Chişinău

Oficialul s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, şi cu viceministrul Afacerilor Externe, Andrei Popov, care este şi coordonatorul naţional al RM la GUAM.

Potrivit Serviciului de presă al AEIE, oficialii au discutat despre implementarea Programului Preşedinţiei R. Moldova în cadrul GUAM şi accelerarea proceselor de cooperare ale statelor membre în diverse domenii de activitate. Republica Moldova, conform rotaţiei, a preluat în anul curent Preşedinţia în Exerciţiu a Organizaţiei.

La Chişinău, Valeri Cecelaşvili a mai avut întrevederi cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM (ODDE – GUAM) a fost înfiinţată la 23 mai 2006, în cadrul primului Summit al Şefilor de Stat GUAM de la Kiev. Până atunci exista un For Consultativ GUAM, fondat la 10 octombrie 1997, la Strasbourg, de către preşedinţii Georgiei, Ucrainei, Republicii Azerbaidjan şi Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *