Internațional

Oficial american: Reţeaua teroristă Stat Islamic va încerca să comită noi atentate în Europa şi SUA

"Organizaţia teroristă Stat Islamic probabil va încerca să comită noi atentate în Europa şi primele atacuri directe pe teritoriul Statelor Unite, în anul 2016", a declarat generalul Vincent Stewart în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA.

"Reţeaua teroristă probabil va intensifica ritmul şi periculozitatea atacurilor în lunile care urmează, în încercarea de extindere a activităţilor în afara zonelor din Irak şi Siria", a precizat oficialul american.

"Anul trecut, Daesh (Stat Islamic) a rămas în principal în fiefurile din Irak şi Siria, extinzându-se în Libia, regiunea Sinai (Egipt), Afganistan, Nigeria, Algeria, Arabia Saudită, Yemen şi Caucaz. Este de aşteptat ca reţeaua Daesh să intensifice ritmul şi complexitatea atacurilor la nivel transnaţional, pentru că vrea acţiuni violente care să atragă reacţii dure din partea Occidentului, în scopul alimentării ideii distorsionate a unui război occidental contra islamului", a subliniat oficialul american. 

James Clapper, directorul Serviciilor americane de informaţii, a confirmat că reţeaua Stat Islamic şi cele opt filiale ale acesteia constituie "principala ameninţare teroristă" globală.

"Organizaţia teroristă Stat Islamic profită de actualul val de refugiaţi pentru a infiltra militanţi în Occident. Organizaţia Stat Islamic este principala ameninţare, dar şi militanţii reţelei Al-Qaida vor încerca să se afirme în cursul anului 2016", a atras atenţia Clapper.

Terorişti islamişti au ucis 130 de persoane în oraşul francez Paris, pe 13-14 noiembrie 2015. Atentatele au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat "un califat".

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *