Actualitate

Oficial american: România, lider în tehnologia informaţiei. Avem a două limba vorbită la Microsoft

"Am onoarea să însoţesc în aceste zile la Bucureşti o delegaţie din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM şi Microsoft până la Hewlett Packard. Statele Unite ale Americii văd multe oportunităţi în dezvoltarea unor relaţii în domeniul ciber-security cu România. Vrem să creăm un spaţiu mult mai sigur. Una dintre cele mai bune căi pentru a ajută România să-şi protejeze reţelele este să continuăm implementarea de noi proiecte. România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei. Şi, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluţie revoluţionară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici. Ştim deja că română este a două limba vorbită în birourile Microsoft din întreagă lume", a subliniat Andrews, la Summitul Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului.

Reprezentantul Departamentului Comerţului din SUA a precizat că, pentru o dezvoltare a parteneriatelor cu România, este important să nu fie impuse legi care să stopeze inovarea. "Există mult loc pentru creştere în dezvoltarea parteneriatelor dintre România şi SUA. Pentru asta, e foarte bine să nu impunem legi care să oprească interoperabilitatea sau să ţină în loc inovarea. Guvernul şi industria trebuie să conlucreze foarte bine. Cyber-security este un loc unde putem să asigurăm o prosperitate comună pentru ambele ţări", a afirmat oficialul american.

Sectorul în care România e lider european, cu afaceri de 2,8 miliarde de euro

Informaţii despre summit

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), împreună cu Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, organizează, în perioada 11 – 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

La eveniment participa 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene şi NATO. Acestea îşi vor prezenţa politicile în domeniul securităţii cibernetice şi vor aborda tematici, precum ameninţările şi vulnerabilităţile cibernetice, identificarea oportunităţilor pentru colaborare internaţională şi regională, dar şi schimbul de bune practici în domeniu.

Începe summit-ul pentru Securitate Cibernetică – oaspeţi importanţi din SUA vin la Guvern şi Cotroceni

Summitul de la Bucureşti aduce, în acelaşi loc, oficiali guvernamentali, companii şi specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

În aceeaşi perioada, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti derulează la Bucureşti o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenţa cele mai noi soluţii pe care acestea le pot oferi în domeniu.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *