Politică

OFICIAL! Casa părinților lui Filat din Lăpușna este percheziționată de CNA. Fostul premier, reținut pentru 72 de ore

(UPDATE 20:00) Ofițerii CNA fac percheziții la sediul PLDM dar și acasă la fostul ex-premierul Filat.

„Unde am fi putut fi și la ce am ajuns. La sediul PLDM sunt percheziții. Se caută liste cu membri, proiecte pentru evenimentele organizate sau oare schițe de discursuri?”  a notat pe o rețea de socializare deputatul PLDM Mihaela Spătaru.

(Update 18:14) Vlad Filat a fost reţinut pentru 72 de ore pentru corupere pasiva şi trafic de influenţă. Anunţul a fost făcut cu câteva clipe în urmă de către Procuratura Anticorupţie. Pentru aceste învinuiri Vlad Filat riscă 15 ani de închisoare.

(UPDATE 17:29) Usatîi, în fața Parlamentului: „Filat a fost dus cu un Mercedes alb. Reținut pentru 72 ore”. Anunțul a fost făcut pentru a dispersa mulțimea și, deocamdată, nu a fost confirmat oficial.

(17:24) Vlad Filat s-a prezentat în aceste clipe la sediul CNA. Acesta a venit cu o mașină Skoda de culoare neagră, fiind flancat la intrarea în CNA de către mascați.

 

(UPDATE 17.00) Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat jurnaliștilor că ofițerii așteaptă o decizie a Parlamentului în scris privind reținerea lui Vlad Filat. Mascații de la CNA au intrat în Parlament în aceste momente. Aceștia sunt conduși de șeful Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru. În fața Parlamentului stă o dubă a Centrul National Anticoruptie.

Deputații din Parlament au votat proiectul de hotărâre nr.386 din 15 octombrie din 2015 ce ține de ridicarea imunității deputatului liberal democrat, Vlad Filat. Proiectul a fost votat în mod deschis de 79 de deputați.

Acesta ar putea fi judecat pentru implicarea în frauda bancară și cauzarea unui prejudiciu estimat la sute de milioane de dolari.

De dimineață, procurorul General cere ridicarea imunităţii lui Vlad Filat. Potrivit lui Corneliu Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă.

Potrivit rechizitorilor, în timpul când era premier a extorcat si a primit de la Ilan Shor bunuri şi servici ce nu i se cuvin în suma de 60 de milioane de dolari.

”Deși se afirmă că instituțiile de drept nu avansează în fraudele bancare, afirm că se lucrează. Avem rezultate și chiar recent câteva dosare au fost transmise în instanță. Au fost acumulate probe despre implicarea unor demnitari în respectivele fraude. Vin cu o colicitare pentru a cere retragerea imunității lui Vlad Filat pentru acțiuni de corupție și implicarea directă în fraudele bancare.

Astfel, potrivit anchetei, "în perioada anilor 2010-2013, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bani, bunuri şi servicii în suma de 60 de milioane de dolari SUA.

sursa: timpul.md/realitatea.md/protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *