Actualitate

Oficial: Comitetul Internațional Olimpic a confirmat interdicția participării la Rio pentru sportivii din Rusia

Anterior, Comitetul executiv CIO a declarat ca salută și sprijină poziția IAAF, deoarece problema suspendarii de la competitiile sportive este de competența Federației Internaționale relevante.

La randul sau, șeful CIO, Thomas Bach, a precizat că la Rio nu vor fi admisi gimnasti sub pavilion rusesc. În ceea ce privește alte sporturi, CIO acorda federațiilor internaționale relevante dreptul de a decide dacă să-i lase sau nu pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice. CIO va trata deciziile federatiilor internationale cu același respect, așa cum a fost și cazul cu IAAF.

Potrivit lui Bach, va fi ingradita participarea la Jocurile Olimpice 2016 a tuturor celor implicati în cazuri de dopaj, inclusiv antrenori și medici. De asemenea, el a menționat că IAAF va efectua o reexaminare individuală a fiecărui atlet din Rusia și Kenya.
„Există îndoieli foarte serioase cu privire la prezumția de nevinovăție a sportivilor din țările față de care WADA a emis anumite pretentii”, – a spus Bach, citat de „Match TV”.

În același timp, CIO nu ia în considerare problema descalificării pentru dopaj a Comitetului Olimpic din Rusia. Acest lucru înseamnă că restul sportivilor din Rusia vor putea partica la Jocurile Olimpice sub pavilion rusesc.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *