Actualitate

OFICIAL // Constantin Codreanu este candidatul Partidului Unității Naționale pentru Primăria Capitalei. Iată ce CV are unionistul

Constantin Codreanu este un lider unionist din R. Moldova care luptă pentru reîntregirea României. În 2002, a ieșit pe baricade pentru românism la protestele anti-comuniste care au avut loc la Chișinău, numărându-se printre rezidenții unui orășel de corturi, numit Orășelul Libertății. Apoi, a ajuns printre liderii Mișcării Unioniste de pe ambele maluri ale Prutului și a stat la baza mai multor acțiuni care au dus la creșterea procentului unioniștilor din Basarabia de la 2% la 35%.

Totodată, acesta este absolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. A urmat un curs de master interdisciplinar în științe sociale oferit de Universitatea din București în colaborarea cu Agenția Universitară Francofonă.Profesional, a activat în calitate de traducător pentru organizații internaționale precum OSCE, Reprezentanța ONU în Republica Moldova, UN Women, UNDP, UNICEF, CHF International, Delegația UE în Republica Moldova etc. A făcut pasul spre politică după ce a realizat că trebuie urmat scenariul german pentru realizarea ReUnirii: o declarație votată în Parlamentele de la Chișinău și de la București. A ales Partidul Mișcarea Populară pentru că e singura formațiune politică din România care are trecut în program obiectul reunificării. Anterior a anunțat că își dorește să se implice și în politica moldovenească pentru a fi primul deputat ce deține această funcție concomitent în legislativele celor două state românești.

Codreanu a ajuns în Camera Deputaților din Parlament pe listele Partidului Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu. El a participat la alegeri pe listele de subscripție pentru diasporă, fiind votat de românii din R. Moldova.

Până la această ora și-au anunțat candidaturile pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău Andrei Năstase, Valeriu Munteanu, Reghina Apostolova, Vasile Costiuc și Ion Ceban.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *