MoldovaPolitică

Oficial! De astăzi, cetățenii R. Moldova care vor purta panglica Sf. Gheorghe și vor folosi simbolurile „Z și V” vor fi amendanți

Începând de astăzi, 20 aprilie, cetățenii din Republica Moldova care vor purta panglica Sfântului Gheorghe sau vor folosi simbolurile agresiunii ruse asupra Ucrainei, „Z”, „V”, vor fi amendați. Legea promulgată pe 19 aprilie de președinta statului Maia Sandu a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Reamintim că joi, 14 aprilie, Parlamentul a votat în lectură finală, modificarea Codului Contravențional fiind introduse amenzi pentru răspândirea și promovarea „simbolurilor și atributelor care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității”. 

Printre acestea se numără simbolurile rusești „Z”, „V”, precum și panglica Sfântului Gheorghe pe care unii o purtau în piept în timpul zilei de 9 mai.

Persoanele care nu vor respecta această interdicție prevede amenzi de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Amenda maximă pentru persoanele juridice va fi de până la 30 de mii de lei.

Sursa: TV8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *