Ultima oră

Oficial de la Cernăuţi de origine română, rănit de protestatari ucrainiei – mărturie din mijlocul revoltei

Acesta a declarat, la Digi24, că a fost lovit în zona capului de protestatari şi că a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri. Incidentul s-a produs după ce clădirea administraţiei locale a fost atacată, vineri, de circa 500 de persoane, care au spart uşile şi geamurile sediului.

"Nu au fost forţe proeuropene. Au fost nişte oameni care nu s-au identificat. Ba sunt cu opoziţia, ba sunt cu altcineva. Clădirea a fost ocupată de oamenii respectivi. Eu am avut o lovitură în cap şi acum mă aflu în spital", a declarat Mihail Gainiceru.

Au există şi aici confruntări între manifestanţi şi forţele de ordinne, acestea intervenind cu gaz lacrimogen pentru a ţine în frâu mulţimea. O comunitate de circa 180.000 de români şi moldoveni trăieşte în regiunea Cernăuţi, potrivit recensământului din 2001.

Protestele din Kiev s-au extins în mai multe oraşe ucrainiene, iar oamenii au ocupat câteva clădiri guvernamentale, silindu-l chiar pe guvernatorul unei regiuni să îşi dea demisia. Revoltă a căpătat amploare după ce negocierile între opoziţie şi Guvern au eşuat, termenii fiind respinşi de miile de protestatari aflaţi în Piaţă Independenţei din Kiev.  

Sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *