Internațional

Oficial de rang înalt al Hamas: ”O mână de oameni au știut despre atac”. În ce condiții se va implica Iranul în conflict

Un oficial Hamas de rang înalt a declarat, luni, că doar un număr mic de comandanți de top din Gaza au știut despre atacul lansat în Israel.

”Doar o mână de comandanți Hamas știau despre ora zero”, a afirmat, în cadrul unui interviu acordat Associated Press, Ali Barakeh, membru al conducerii Hamas aflată în exil, transmite Stirileprotv.

Potrivit acestuia, care se află în Beirut, atacul asupra Israelului a fost planificat de aproximativ șase lideri Hamas din Fâșia Gaza.

De asemenea, Barakeh a precizat că nici măcar cei mai apropiați aliați ai grupării nu au fost informați în prealabil cu privire la momentul ales pentru declanșarea operațiunii.

Acesta a negat faptul că oficiali iranieni de securitate ar fi fost implicați în planificarea atacului.

El a recunoscut că Iranul și gruparea libaneză Hezbollah au ajutat Hamas în trecut, dar a precizat că, de la războiul din Gaza din 2014, organizația sa își produce singură rachetele și își antrenează luptătorii.

Ali Barakeh a precizat că aliați precum Iranul și Hezbollah ”se vor alătura luptei dacă Gaza va fi supusă unui război de anihilare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *