Actualitate

(OFICIAL) Deținuții din R. Moldova și Belarus își vor ispăși pedeapsa în țara de origine

Ieri, 24 septembrie, ministrul Justiției al R. Moldova, Oleg Efrim, și ministrul de Interne al Republicii Belarus, Igor Şunevici au semnat Tratatul interstatal privind transferul persoanelor condamnate la privaţiune de libertate pentru continuarea executării pedepsei.

Semnarea Tratatului este oportună în contextul în care Republica Belarus nu este parte la Convenţia privind transferarea persoanelor condamnate, adoptată la Strasburg în anul 1983 şi ratificată de Republica Moldova în 2004. Documentul va asigura respectarea dreptului persoanelor condamnate de a fi transferate în statul ai cărui cetăţeni sunt.

Transferul va fi efectuat la punctele de trecere internaționale a frontierei cu dosarul personal al condamnatului, sentințele de condamnare și conform documentelor valabile care acordă dreptul de trecere a frontierei de stat a Părților Contractante.

În prezent, persoanele condamnate sunt transferate în baza tratatului internaţional la care Republica Moldova şi Republica Belarus sunt părți sau în baza principiului reciprocităţii.

Menționăm că, semnarea Tratatului privind transferul persoanelor condamnate a avut loc în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, în perioada 24 – 25 septembrie.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *