Politică

Oficial european: Anticipatele, determinate de criza aparută prin denunţarea de către PLDM a acordului AIE, ar putea perturba integrarea ţării în UE

Mai mult, Lise Christoffersen, raportor pentru Moldova din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, crede că anticipatele ar putea genera consecinţe grave pentru viitorul european.

“Cred că este trist că după ce Moldova a reuşit să aleagă un nou preşedinte şi după ce a adoptat o nouă strategie cu privire la modul cum să se achite de obligaţiile sale de membru al CoE, ţara să se găsească în faţa unei crize şi a unor potenţiale alegeri anticipate. Toate acestea ar putea încetini ritmul reformelor, iar, pe de alta parte, alegătorii vor deveni obosiţi de atâtea alegeri”, a declarat Lise Christoffersen, într-un interviu pentru Europa Liberă.

“În cazul unor alegeri, electoratul va fi demotivat, iar consecinţele pentru democraţie vor fi negative. Este adevărat însă că într-o societate există diferenţe de opinie. Face parte din normalitate să existe opinii diferite. În privinţa Moldovei, însă, mă tem că din cauza crizei procesul de adaptare la rigorile CoE să fie încetinit”, mai spune oficialul european.

via 24h.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *