Politică

Oficial german: Politicienii moldoveni nu s-au certat din motive obiective, ci personale

Declaraţia aparține preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă de la Berlin, Gunther Krichbaum.

„Dacă se ajunge la alegeri anticipate se va pierde mult timp. Acum nu sunt întârzieri ce ţin de Acordul de Asociere, totul este aşa cum a fost planificat la Bruxelles. Există voci care spun altceva, dar asta nu corespunde cu realitatea. Este important ca această coaliţie să discute împreună şi să se împace, deoarece R. Moldova are o imagine bună la Berlin. Să sperăm că lucrurile se vor aplana”, a declarat Gunther Krichbaum.

Mai mult, oficialul german a amintit că cetăţenii R. Moldova au foarte multe probleme şi nu mai au nevoie de disputele politicienilor. Ei trebuie să se certe sau să negocieze doar cu uşile închise, fără a-şi afişa în public nemulţumirile.

„Personal, aş vrea să fac o remarcă. Ei nu s-au certat din motive obiective, ci personale, iar acestea ar putea fi soluţionate prin negocieri. Salutăm faptul că şefii partidelor se întâlnesc şi poartă discuţii cu medierea preşedintelui ţării. Ne pare rău de situaţia actuală. Sperăm că actuala criză se va aplana şi forţele proeuropene vor continua să ducă Moldova pe calea europeană", a declarat Gunther Krichbaum.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *