Externe

Oficial instalat de Moscova: Bombardamentele asupra centralei nucleare Zaporojie ”aproape au încetat”

Cel mai înalt oficial instalat de Moscova în regiunea ucraineană Zaporojie a declarat vineri, 23 decembrie, că bombardamentele asupra centralei nucleare controlate de ruși din această regiune ”aproape au încetat”, informează Reuters.

Guvernatorul regional instalat de Rusia, Evgheni Balitski, a declarat că trupele rusești nu vor părăsi centrala Zaporojie și că aceasta nu va reveni niciodată sub control Ucrainei.

Cea mai mare centrală nucleară din Europa, a fost capturată de ocupanții ruși în luna martie, la scurt timp după invazia acestora în Ucraina.

Centrala rămâne în apropierea liniei frontului și a fost atacată în mod repetat în ultimele luni, ceea ce a generat temeri privind un dezastru nuclear. Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei.

Menționăm că Agenția Internațională pentru Energie Atomică încearcă să negocieze un acord privind securitatea centralei, propunând crearea unei zone sigure în jurul acesteia. Joi, oficialii ruși au anunțat progrese în cadrul discuțiilor cu șeful AIEA, Rafael Grossi, la Moscova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *