Actualitate

OFICIAL: Magistrații au decis SOARTA lui Vlad Filat pentru următoarele patru săptămâni

Procurorii solicită aplicarea măsurii de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Update (17.00): Magistrații au decis că Vlad Filat va rămâne în izolator încă 30 de zile. Informația a fost confirmată de procurorul Adriana Bețișor și de Igor Popa, avocatul ex-premierului.

Update (16:00): Şedinţa de judecată continuă şi la această oră, chiar dacă la ora 13:00 instanţa anunțase că a intrat în deliberări.

Update: În cazul în care nu se ia o decizie în privința rămânerii în arest a lui Vlad Filat, acesta urmeaza a fi eliberat astazi.

Asta pentru că, conform Codului de Procedură Penală a R. Moldova, o persoană nu poate fi reținută mai mult de 72 de ore din momentul în care s-a făcut reținerea. Astfel, termenul de 72 de ore în cazul liderului PLDM expiră în dupa-amiaza zilei de azi, la ora 17:15.

Update: Potrivit site-ului Ziarului Național fostul premier Vlad Filat nu se află în incinta judecătoriei și nu este clar de ce acolo s-au prezentat mai mulți mascați.  

Update: În fața Judecătoriei Buiucani s-au adunat câteva sute de oameni, unii dintre ei scandează „Filat la pușcărie!” sau „Miliardul înapoi!”. 

Update: La rândul lor susținătorii ex-premierului scandează: „Miliardul e la voi!”, „Plahotniuc la pușcărie!”, „Libertate lui Filat” sau „Jos barsetka!”.  

Update: Susținătorii lui Filat scandează: „Jos Publika!”, făcând aluzie că acest post de televiziune ar fi afiliat politic!

Update: Potrivit PRO TV Chișinău, Vlad Filat nu a fost văzut până la această oră în incinta judecătoriei Buiucani. În schimb, avocatul său, Igor Popa, precum și procurorul Adriana Bețișor, se află în biroul judecătorului.

Update: Protestatarii fotografiați de sus, (foto: Dorin Scobioală pe facebook):

Update: Deși era programată pentru ora 9.00, ședința de judecată nu a început nici o oră mai târziu. Abia a ora 10, la fața locului au venit Adriana Bețișor, procurorul responsabil de dosar, și avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa.

Update: Poliția a format un cordon între protestatari pentru a preveni eventuale incidente.

Update: Pe Vlad Filat au venit să-l susțină colegii de partid printre care actuali miniștri și deputați.
Update: Potrivit portalului online „Unimedia”, judecătorul şi procurorul care instrumentează cazul Vlad Filat sunt protejați atât de ofițerii Centrului Național Anticorupție, cât și de ofițeri din departamentul cu destinție specială „Pantera”.

LIVE (PRIVESC.EU):

 

LIVE (REALITATEA.MD):

 

Update: Conform Ziarului Național, mascații CNA le-au cerut jurnaliștilor să plece din fața ușii sălii de judecată în care judecătorul de instrucție urmează să anunțe dacă va elibera mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Filat.

Mascații susțin că jurnaliștii nu vor putea asista la pronunțarea deciziei pe motiv că sala de judecată este prea mică. De asemenea, ei au anunțat că la solicitarea apărării și învinuirii, declarațiile de presă vor fi făcute într-un hol al Judecătoriei Buiucani.

Întrebați de ce alungă jurnaliștii de lângă sala de judecată, unul dintre mascați a declarat că aceste măsuri sunt luate pentru a asigura ordinea publică.

Amintim că sedința fost amânată la cererea avocaților lui Filat, care au invocat că nu au avut timp să se pregătească din cauza cantității mari de documente din dosar.

Parlamentul a votat joi pentru ridicarea imunității lui Vlad Filat. În favoarea acestei opțiuni s-au expus 79 de deputați. La scurt timp liderul PLDM a fost escortat la sediul CNA, unde a fost reținut pentru 72 de ore. În aceeași seară, la sediul PLDM și la domiciliul lui Vlad Filat au avut loc percheziții.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *