Externe

Oficial militar din Ucraina: Armata ucraineană întărește securitatea la granița cu Transnistria

Ucraina consolidează măsurile de securitate de la frontiera cu Transnistria, autoproclamata regiune separatistă aflată în estul Republicii Moldova, care nu este recunoscută la nivel internațional, relatează CNN, citând un oficial militar din regiunea Odesa.

„Forțele de apărare continuă să îndeplinească sarcinile de luptă stabilite pentru protejarea și apărarea Odesei și a regiunii Odesa. De asemenea, în special, am consolidat protecția frontierei de stat cu așa-numita Transnistria, unde provocările rusești continuă pentru a crea anumiți generatori de tensiune pentru Odesa”, a precizat Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, pe Telegram.

Anunțul vine în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, au avut loc o serie de explozii în anumite părți ale Transnistriei, pe care Ucraina le-a descris drept o provocare planificată a serviciilor de securitate ruse.

Pe 25 aprilie, autoritățile republicii separatiste au anunțat că Serviciul de Securitate de la Tiraspol a fost atacat cu lansatoare de grenade, fără să fie înregistrate victime. Iar o zi mai târziu, două antene radio au fost distruse în urma unor explozii ce au avut loc în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a respins afirmațiile „senzaționale” conform cărora Rusia pregătește o ofensivă folosind trupele sale care sunt staționate în Transnistria.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *