Actualitate

OFICIAL // Moldovenii deja achită mai puțin pentru gaz. Rezultatele primelor facturi

Tatiana Raeţcaia din Capitală a primit o factură mai mică cu 250 de lei. De la începutul sezonului rece, femeia a achitat lunar, în medie, câte 1.300 de lei pentru încălzirea casei sale cu 5 camere.

"Acum a venit 935 de lei şi 45 de bani. E cu 250 de lei mai puţin. E o reducere considerabilă. Din banii economisiţi îmi voi cumpăra produse alimentare", a menţionat Tatiana Raeţcaia.

Şi Nina Munteanu a primit factura la gaz recalculată, iar pentru luna ianuarie femeia va achita cu aproape 150 de lei mai puţin: "Ne va fi mult mai uşor. Această diferenţă de bani va rămâne în buzunarul nostru şi vom putea achita şi alte facturi pentru luna viitoare".

Vestea că vor plăti mai puţin pentru gaz i-a bucurat pe moldoveni, care s-au grăbit să achite noile facturi:

"E foarte bine că s-a ieftinit gazul".

"Lunar, consum foarte mult gaz. Acum că s-a ieftinit, va fi mult mai bine. "

"Este îmbucurător. Oamenii demult aşteptau această ieftinire, în special pensionarii. Pentru ei, această ieftinire contează foarte mult".

După intrarea în vigoare a noilor preţuri la gaz, cei care vor consuma mai puţin de 30 de metri cubi vor achita un tarif de 4 lei şi 70 de bani. Iar cei care vor depăşi acest volum, vor plăti 4 lei şi 89 de bani pentru un metru cub.

La sfârşitul lunii ianuarie, premierul Pavel Filip a cerut revizuirea tarifelor la gazele naturale. Şeful executivului a avut mai multe discuţii în acest sens cu reprezentanţii Moldovagaz şi cu cei de la ministerul Economiei. Ultima dată, tarifele la gaze au fost micşorate acum doi ani.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *