Actualitate

Oficial: Niciunul dintre moldovenii aflaţi pe nava Costa Concordia nu a avut de suferit

Potrivit MAEIE, niciunul din cei şapte moldoveni nu a avut de suferit. Şase dintre moldoveni erau înregistraţi ca pasageri, iar o femeie figura ca membru al echipajului.

De asemenea, trei dintre cetăţenii moldoveni, printre care şi minora, au revenit cu suportul autorităţilor italiene în Portugalia unde locuiesc temporar, iar o altă pasageră s-a întors duminică, 15 ianuarie, pe calea aerului, în RM, de asemenea, beneficiind de asistenţa părţii italiene, se arată în comunicatul ministerului Afacerilor de Externe şi Integrării Europene. 

Echipele de salvare au găsit astăzi dimineaţă cadavrul unui bărbat pe epava navei Costa Concordia, ridicând la şase morţi bilanţul naufragiului acestui pachebot de croazieră în apropiere de insula italiană Giglio, a anunţat agenţia ANSA, citată de AFP.

Totodată, 15 persoane sunt în continuare dispărute.

MAEIE informează că misiunile noastre diplomatice monitorizează în continuare acest incident şi verifică listele victimelor pentru a stabili dacă nu sunt şi alţi cetăţeni ai RM afectaţi de naufragiul navei italiene.



Timpul.md

Sursa foto: Drugoi.livejournal.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *